KW til HK beregner

Med vores kw til hestekræfter omregner kan du nemt og hurtigt omregne fra kilowatt til hestekræfter og fra hestekræfter til kilowatt

Forresten har du brug for en elektriker københavn eller en elektriker valby, så tryk på linket.

"

KW til HK

Her kan du omregne kilowatt til hestekræfter og du kan omregne HK til kW

Indholdsfortegnelse

Tryk på ikonet for at scrolle ned til sektionen.

Kapitel 1

Hvad er kilowatt
(forkortet kW)

her illustreres hestekræfter på en grafisk måde

Kapitel 2

Hvad er hestekræfter?
(forkortet HK)

her forsøges der at illustrere nogle tal som er kwh

Kapitel 5

Historien bag KW og hvordan det beregnes

tabel

Kapitel 3

KW til HK tabel for hurtig beregning

Her ses en lommeregner som kan beregne forskellige tal

Kapitel 6

Hvordan fungerer vores kW til HK omregner

Her illustreres en hest, som skal repræsentere hestekræfter

Kapitel 4

Historien bag HK og hvordan det beregnes

Kapitel 1:

Hvad er Kilowatt (kW)

Hvad er kilowatt (kW)

Hvad er Watt

MegaWatt (mW), kiloWatt (kW), gigaWatt (gW)

Hvad er kWh og hvad bruges det til

Disse spørgsmål kan du få svar på i følgende kapitel

Hvad er kiloWatt og hvad er watt?

Kilowatt er et tusind watt altså 1000 Watt

Watt er en fysisk måleenhed for effekt. 1 kilowatt er den effekt, der ydes, når der hvert enkelt sekund omsættes en energi på en kilojoule, altså 1 kW = 1 kJ/s.  Den kan herudover beregnes som produktet af volt * ampere. En kilowatt udgøres af 1 kV og 1 kA.

Se også: elektriker amager

Watt bruges ofte i sammenhænge med elektricitet.

Elektricitet angives i watt og er således udtryk for effekten af elektricitet, hvor du har ampere x volt. Afhængig af hvor høj effekten er bruges forskellige præfikser, hvor kW hyppigst er anvendt. 1 kilowatt er som tidligere nævnt tusind watt, altså 1000W = kW. 

Megawatt (mW), Gigawatt (gW) og Terrawatt (tW)

Herudover bruges også følgende angivelser:

  • megawatt (MW) som betegner 1000 kW eller 1W*10^6
  • Gigawatt (GW) som betegner 1 mio kW eller 1W*10^9
  • Terrawatt (TW) som betegner 1 mia. kW eller 1w*10^12

De større angivelser bruges dog ofte i sammenhænge med opsætning af større el-anlæg eller specielt krævende værker.

Hvad er kWh og hvad bruges det til? 

Som nævnt er kW oftest brugt i forbindelse med elektricitet. Det er en angivelse for effekt, man har dog introduceret kW variationen i mængde. Den hedder kWh, som står for kilowatt-time. kWh fortæller noget omkring hvilken mængde kW, der er blevet brugt. Det bruges for eksempel i forbindelse med måling af elektricitets forbruget i et hjem. Man finder mængden ved at gange effekten i kW på fx. Hvidevarer som opvaskemaskine med det antal timer det er i brug. Bruger du altså et køleskab, der kræver 1kW og du har køleskabet tændt i 10 timer har du således brugt 10kWh. Du kan købe eller låne et sparometer link (https://www.greenline.dk/elartikler/diverse-elartikler/plug-dognure-elmaler/sparometer) for at teste dine forskellige enheders elektricitets forbrug.

Energioptimerings eksempel

Skal du altså energioptimere og spare penge skal du have fat i mere energieffektive elektriske apparater. Her kan du med fordel se på energimærket. Et køleskab med 200 L kapacitet forbruger fx. Det der svarer til 330 kr om året i strøm, hvis det har energimærket A. Har den derimod energimærket A+++ forbruger det selv samme køleskab kun strøm for 130 kr om året. Så når du skal energioptimere, skal du udskifte dine gamle hvidevarer med mere energieffektive hvidevarer. Det gør sig især gældende med apparater som konstant er i gang. Du kan således nemt nedbringe forbrugen af kWh.

Kapitel 2:

Hvad er hestekræfter

Hvad er HK (hestekræfter)?

Hvor meget er en HK (hestekraft) målt i kw?

Hvorfor bruges hestekræfter?

Hvornår bruges hestekræfter?

Der ses en hest på billedet

Hvad er HK – Hestekræfter?

 

Hestekræfter er en måleenhed, som svarer til den energi en hest kan udføre. Det måler fysisk effekt. I watt svarer en hestekraft til omkring 746 watt – altså 0,7 kw. Konceptet omkring hestekræfter blev opfundet af James Watt, som måleenheden watt er opkaldt efter. 1 hestekraft angives også således: 75 kg * 9,80665 m/s2. Hestekræften er altså den energi, der skal bruges for løfte 75 kg masse lodret op i løbet af 1 sekund. Hestekraftens effekt er forskellig i både forskellige brancher, lande og industrier. Den er dog i Danmark defineret til at være: 746 watt.

Se også: Elektriker østerbro

Hvorfor bruges hestekræfter stadig i dag, og hvornår bruges det?

Hestekræfter som metrisk enhed anvendes ikke så ofte, som det har været tilfældet før. Det skyldes at vi har mere præcise redskaber og måleenheder dagen i dag. Det bliver dog stadig brugt i forhold til biler. Det gør de i og med at motoren var opfundet før konceptet om hestekræfter opstod, og motoren var jo en erstatning for heste. Således var det meget nemt og beskrivende, når man omtalte en motors effekt i hestekræfter. Havde du altså brug for to heste til at så din mark, så har du blot brug for en motor med to hk effekt. Hestekræfter som enhed bruges til hurtigt at sammenligne. Eksempelvis i bilens verden, så vil du hurtigt kunne sammenligne to bilers ydeevne ved at sammenligne antallet af hestekræfter de begge har. I tilfældet med biler, der siger hestekræfter noget om bilens accelerationsevne, hvilket jo fortæller noget om bilens samlede performance.